Proveïdors de continguts formatius per a editorials  info@videovalles.com

Can Mates, 7 Sant Cugat del Vallès, BCN 08172 Espanya +(34) 936 748 114 +(34) 619 747 585
Facebook   twitter   google+   Pinterest   linkedin

Festivals i campionats coreogràfics i Dansa Urbana

Realització multi càmera de Festivals

Divendres, 19 Gener 2018 20:18 Escrit per

Festivals en Directe

Valorar aquest article
(0 vots)
Print Friendly, PDF & Email

Ara els festivals i campionats de dansa podran gaudir de la màxima qualitat i immediatesa televisives.

Els festivals i campionats de rítmica i dansa de llarga durada poden treure de polleguera al professional més expert.
L’efecte crida d’aquests esdeveniments musicals, fa que moltes escoles de dansa i hip hop desitgin mostrar els resultats del seu esforç als familiars, amics i per que no, també a possibles cercatalents a la recerca de joves valors i coreografies.
Les actuacions llavors, es converteixen en sessions interminables, d’un o varis dies de durada, per tant, a no ser que vagis molt preparat i ho puguis fer en directe, la tasca d’enregistrament amb varies càmeres requereix d’un equip de gent dedicat, gran nombre de targes de memòria, ordre, rapidesa, organització al fer les copies a disc dur i un procés de post producció que pot requerir de tres a cinc vegades el temps dedicat a l’enregistrament.

Aquest fet provoca efectes secundaris que passo a enumerar.

 1. Possibles errades de realització.
 2. Retard en l’entrega del material.
 3. Augment del preu del producte.
 4. Descontent i fins i tot, la pèrdua de clients.

Però a més hi han conseqüències.

 1. Les possibles errades de realització es poden cometre al tenir enregistrat i emmagatzemat gran quantitat d’arxius i material extra, aquest fet pot provocar confusió en el tractament dels fitxers i derivar en possibles errors.
 2. El retard en l’entrega del material es evident ja que a l’acabar l’esdeveniment comença el procés d’organitzar tot el material enregistrat, classificar-lo per grups i preparar-lo per a la post producció posterior, en el cas de l’enregistrament amb quatre o més càmeres, aquesta tasca s’incrementa proporcionalment al seu nombre. Aquest fet torna a repetir-se durant el procés de post producció que pot esdevenir fins i tot lent i inacabable.
 3. Diferents conceptes com la quantitat en mitjans i el personal dedicats a fer l’esdeveniment, a més del temps exposat en els punts anteriors, provoquen, sense poder evitar-ho, un augment del preu final del producte.
 4. Per tots els conceptes descrits anteriorment, aquests tipus d’esdeveniments de llarga durada poden esgotar a qui els realitza i com a resultat, provocar el descontent, i fins i tot, la pèrdua de clients que, de ben segur cercaran solucions alternatives, com a mínim d’igual qualitat però de millor preu i d’entrega, a poder ser, immediata.


Com fer-ho possible sense tots aquests problemes?
Per a evitar-ho, sols hi ha una solució, fer-ho en directe mitjançant equips de realització especialitzats.
Partint d’aquesta premissa, cal definir l’equip més adient per a les necessitats específiques de cadascú que, variaran en funció del treball a fer i del pressupost destinat.

A més de les càmeres i altres elements necessaris per als esdeveniments en directe: grues, sistemes de fixació, travellings, etc. Cal comptar amb un sistema mínim que tingui la capacitat d’enregistrar un màster a disc dur a més d’un sistema de backup de com a mínim una càmera, per si hi ha errades de realització en directe, poder-les corregir fàcilment. (L’ideal seria que aquest procés es pogués fer amb totes les càmeres i, a ser possible, també sobre disc dur).

L’equip a emprar haurà de ser fàcilment transportable i operable des d’un sol lloc de control, la disposició de les càmeres haurà de permetre l’accés fàcil i sense obstacles que impedeixin la manipulació i/o ajusts a mig acte.

 

Configuració bàsica:

 • 4 càmeres Full HD.
 • 4 Trípodes professionals.
 • Sistema de realització Full HD amb 4 entrades HD-SDI i components amb enregistrament a disc dur del màster de realització.

Extres opcionals:

 • Sistema d’enregistrament a disc dur de la resta de càmeres.
 • Ordinador extern per a grafismes i subtítols.
 • Grua robotitzada.
 • Càmeres PTZ controlades des de la realització.
 • Taula de so digital.
 • Joc de micròfons.
 • Pantalla de visualització externa.
 • Router dedicat per a emissió WEB.

Amb l’equipament de realització bàsic, quatre càmeres i l’ajut de dos operadors de càmera, un realitzador pot fer un esdeveniment de gran durada sense cap problema. Amb extres opcionals com l’ús de càmeres PTZ i un ordinador addicional, un realitzador pot afrontar la mateixa tasca sense operadors de càmera, en el seu lloc, un ajudant de realització pot ser l’encarregat de llançar les capçaleres, cairons i subtítols a l’inici, entre les actuacions o a la fi de l’acte. Evidentment, tot aquest material ha d’estar creat prèviament, però això te un gran avantatge, el treball de realització multi càmera finalitza al mateix temps que l’acte.

 

Informació addicional

 • El servei inclou: Sistema de realització broadcast TriCaster™, 3 a 6 càmeres, grafismes i personal tècnic
Llegir 2367 vegades Darrera modificació el Dijous, 25 Març 2021 16:39
Jordi

Gerent i realitzador a videovalles.com.

· Més de 30 anys d'experiència en la creació de produccions multimèdia.
· Guionista, operador de càmera, editor i realitzador en directe.
· Formador d'equips de realització Tricaster.

www.jordiandreu.cat
Més en aquesta categoria: Emissió Web »

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Amb més de 30 anys d'experiència dins del món audiovisual, tenim ja a les nostres esquenes més de 13.000 treballs i una cartera de més de 7.000 clients de tot tipus: grans empreses, agències de comunicació, promotors musicals, escoles, professionals de la fotografia, del vídeo, aficionats i particulars que han passat per la productora durant tot aquest temps.

Contacta amb nosaltres

 •  

  Can Mates, 7 Sant Cugat del Vallès 
  BCN 08172 ESP.

 •  

  (+34) 93-674-8114

 •  
 •  

  Obert: Dies feiners de 10:30 a 20:00
  Tancat: Festius, Dissabtes i diumenges

© 2022 videovalles.com. Tots els drets reservats.